top of page

Тренировки в Академията

Кои сме ние?

"Академията" е тренировъчна група за бягане и спортове за издръжливост, която Ицо и Дани създадоха през лятото на 2021 с цел да обедини приятели и познати, следващи сходна методология на подготовка. През годините, постепенно се разрастнахме до ниво, в което ежедневно помагаме на над 50 трениращи да прогресират, гонейки целите си в бягането, триатлоните и здравословния начин на живот.

Даниел Кубашлиев

Казвам се Дани и бягам от десетина години. Имам опит в най-различни дисциплини - състезавал съм се на дистанции от 1500 метра до 160 км, на писта, шосе, планинско бягане и скайрън. През последните сезони, записах няколко подиума на Витоша 100 и подобрих маратонските си резултати. Ако не сме се срещали по състезания, сигурно сме обсъждали обувки в Running Zone, където от няколко години помагам на бегачи да направят най-добрия избор за тяхната екипировка.

420059964_1027401118347738_3308812324702

Христо Цветков

Аз съм Ицо и (пак) тичам. Тренирам бягане и спортове за издръжливост от 10 години. Печелил съм 4 пъти Обиколката на Витоша и имам над 30 завършени ултрамаратона, сред които Спартатлона и Айрънмен. Водя фейсбук страницата Ицо пак тича, където споделям опит и отговарям на въпроси. Освен бягането, се занимавам и с консултантска длъжност, помагайки на хора на всякакви нива с подготовката и провеждането на състезания по бягане, колоездене и триатлон.

Как работи Академията?

1

Когато се свържеш с нас, ще организираме среща в удобно за теб време и място (може да се видим и online). На нея ще ни разкажеш за целите ти и с какво можем да сме ти полезни. Ще обсъдим най-подходящия начин да структурираш тренировъчния процес спрямо ежедневието и нивото ти. Тази среща и съветите в нея не са обвързващи по никакъв начин и ако насоките са ти достатъчни, можеш да започнеш подготовката сам. Ако решиш, че имаш нужда от допълнителна помощ и обратна връзка - пиши ни и ще започнем съвместна работа.

2

Ще изготвим тренировъчна програма за следващия месец, в която ще разпишем подробно тренировките и усилията, за които сме говорили. След това ще я обсъдим и модифицираме така, че да отговаря на предпочитанията ти и очаквани ангажименти (пътуване, работа, семейство). Ще я получиш под формата на онлайн таблица, в коята ще попълваме резултатите и прогреса. По време на тренировъчния период, ежедневно ще бъдем на разположение за обратна връзка и въпроси.

Untitled_edited.jpg

*примерна тренировъчна седмица

​Ицо и Дани имат еднакво виждане за тренировъчния процес и могат да покрият голяма част от интересите и целите на средностатистическия бегач, но всеки от тях има опит в различни, по-нишови сфери. Ако не си сигурен какво точно е най-подходящо за теб - пиши ни и ще го обсъдим.

  • Тренировки с Ицо - 200 лв / месец

  • Тренировки с Дани - 150 лв / месец
     

Ако пък имаш нужда от eдна среща, в която да обсъдим по-подробно тренировъчни въпроси, цели и прогрес, или дори тренировки с тежести или хранителен режим, можеш да се възползваш от опита на Ицо с еднократна консултация.
 

  • Еднократна консултация с Ицо (до 2 часа) - 100 лв

Колко струва?

Често Задавани Въпроси

Колко добър бегач трябва да бъда, за да се включа в Академията?

Качествата, които търсим в човек, са постоянство и желание за прогрес. Помагали сме на напълно начинаещи, да избягат първия си километър и на напреднали, да подобрят рекорда си на маратон или да завършат дълга ултра.

Колко километра / часа  на седмица ще трябва да тренирам?

Няма твърда граница, достатъчно е да можеш да тренираш около 4 пъти в седмицата. Всичко друго ще подредим и сметнем индивидуално за теб и твоите възможности, така че програмата да е предизвикателна, но не прекалено натоварваща физически и психически. Спокойно, имаме опит с програми и за 3, и за 30 тренировъчни часа на седмица!

Какво ще направим, ако не сме на едно мнение за тренировка / състезание?

Можеш да разчиташ, че ще ти кажем и ще се аргументираме кой от два или повече варианта е оптимален според нас. Ако все пак, по субективни причини, решиш да направиш нещо друго, си свободен да действаш на своя отговорност, без да се притесняваш, че ще го приемем лично.

Ще ме изкарате ли от вкъщи да тренирам, ако ме мързи?

Не, но ще се постараем да те мотивираме достатъчно, ча да не се налага някой друг да те изкарва.

За какви дистанции и спортове можете да ми помогнете?

Фокусираме се върху подготовката за бягане - от 5 км, през маратон, до многочасови ултри. Имаме опит и в триатлона, тренировките с тежести и изготвяне на хранителни режими. Ако пък решиш да участваш в България Търси Талант, Ицо може да те научи да жонглираш и да ходиш по въже. 🙂

Трябва ли да се състезавам и колко   

често / рядко?

Състезанията са добър мотиватор, но не са задължителни. Ако цели бърз прогрес, според мен човек трябва да бяга на максимум не повече от веднъж на 6-8 седмици, а другите участия да са тренировъчни - с контролирано усилие и повече социален елемент. Ако все пак държиш да се състезаваш по-често, ще съобразим и това.

Какво ще стане, ако пропусна тренировка?

Ще бъдеш разпнат на кръст и 3 пъти ще се отречем от теб. Шегуваме се - ще изговорим как да пренаредим следващите дни, така че да се възползваме от тази принудителна почивка по най-добрия начин.

Ако ме подготвяте вие, ще спечеля ли Витоша 100? 

Предвид класирането в последните години, шансът е на твоя страна.

Свържи се с нас

bottom of page